Vezetési tanácsok

2. rész

 

Előző vezetési tanácsainkat taglaló cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy mire figyeljünk oda, amikor éjjel, esőben, szélben, és sárban vezetünk. Most további olyan szituációra szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek szintén igénylik az összpontosítást, és a határozott koncentrációt. A vezetés nem játék, csak úgy szabad a volán mögé ülni, ha kipihentek, nyugodtak vagyunk, és egészségi állapotunk is megfelelő. Vigyáznunk kell saját magunkra, és mások testi épségére is. Egy aprócska koccanás is veszélyes lehet, arról nem beszélve, hogy hatalmas károkat okozhat a gépjárműben. Még rosszabb helyzetben vagyunk, ha nem is a saját autónk az érintett, hanem például igénybe vettük a mikrobuszbérlés lehetőségét.

 

Hogyan vezessünk biztonságosan hóban, jégen, ködben, mire figyeljünk az autópályán, és a hegyvidéki utakon?

 

A havas, jeges utak rendkívül veszélyesek, és kiszámíthatatlanok, ezért efféle időjárási viszonyokban megfontolandó, hogy szükséges-e elindulnunk az autóval. Ilyenkor egyáltalán nem javasolt a volán mögé ülni, akik csak tehetik ne vágjanak bele az utazásba. Ha mégis szükségszerű, mindenképp legyen nálunk megfelelő felszerelés: lapát, pokróc, elakadásjelző háromszög és a hólánc. Gyorsításnál használjuk egyenletesen a gázpedált, ne nyomjuk rá erősen a lábunkat. A megengedett sebességnél jóval lassabban haladjunk, és tartsunk nagyobb követési távolságot. A jeges utakon bármikor megcsúszhatunk, kisodródhatunk, ezért óvatosan fékezzünk. Lejtőn felfelé haladva váltsunk kisebb sebességre, ezáltal könnyebben tudjuk uralni az autónkat.

 

Ködben szörnyű látási viszonyokra lehet számítani, ezért a tompított fényszóró, és ködlámpa használata mindenképp szükséges. Érdemes lassabb tempóban haladni, és igyekezzünk elkerülni az előzést. Tartsunk biztonságos követési távolságot, és féktávolságot, hogy legyen elég reakcióidőnk egy váratlan helyzet bekövetkezésekor.

 

Az autópályákon sokakat nem érdekel a megengedett sebesség betartása, és jóval többel képesek száguldozni. Egy pillanat alatt mögénk tud kerülni egy autó, aki másodpercekkel ezelőtt még jóval távolabb volt, amikor belenéztünk a visszapillantó tükörbe. Sajnos hajlamosak teljesen közel jönni hozzánk, levillogni, és ránk dudálni, ami nem éppen egy udvarias dolog, és rendkívül veszélyes, ezért az autópályán mindig résen kell lennünk. Mutassunk példát azzal, hogy betartjuk a sebességet, és jelezzük időben sávváltási szándékunkat. Próbáljuk meg elkerülni a hirtelen kormánymozdulatokat, mert könnyen elveszíthetjük uralmunkat az autó fölött.

 

Hegyekben kockázatosak a lejtős, kanyargós utak, amiket táblákkal is sűrűn jelölnek. Egy ilyen út előtt elengedhetetlen, hogy leellenőrizzük a pótkereket, és a fékek működését. Előfordulhat, hogy útközben meghibásodik az autó, ezért legyenek nálunk alkalmas szerszámok. Tartós élelmiszert, ruházatot, és elsősegély dobozt is pakoljunk be a kocsiba, hogy felkészültek legyünk, bármi is adódik. Értesítsünk egy hozzátartozót, vagy barátot az utazásunkról, hogy ő is tudja értesíteni az illetékeseket, ha valamilyen probléma következik be.

 

Az éles kanyaroknál lassítsunk, hiszen legtöbbször nem beláthatóak, illetve ne kíséreljük meg az előzést. Figyeljünk az állatokra is, akik bármikor kiugorhatnak elénk, ezért fokozott óvatossággal vezessünk, a biztonságos sebességet megtartva.

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}