Vezetési tanácsok

1. rész

 

Személyautót, mikrobuszt vagy kisbuszt vezetni minden esetben rizikós dolog, hiába valljuk magunkról azt, hogy megbízható sofőrök vagyunk, és biztonságosan vezetünk, sokszor nem azok a hibásak, akiket a legnagyobb veszteség ér. Fényes nappal egy egyenes útszakaszon is történhetnek váratlan meglepetések, elég csak annyi, ha a mögöttünk jövő autós meggondolatlanul kezd előzésbe, és nekünk kell hirtelen dönteni, ezzel együtt cselekedni, hogy elkerüljünk egy balesetet úgy, hogy senki se sérüljön meg. Bizonyos időjárási viszonyok még jobban megkövetelik, hogy résen legyünk a volán mögött, és az is, hogyha nem a mi tulajdonunkat képezi az autó, hanem egy cég által vettük igénybe az autóbérlés lehetőségét.

 

Hogyan vezessünk biztonságosan éjjel, esőben, sárban, szélben? Mire érdemes odafigyelni?

 

Esős időben számolnunk kell azzal, hogy az utak csúszóssá válnak, és a látási viszonyok sem a legjobbak. Ilyenkor lehetőleg valamivel haladjunk lassabban a megengedett sebességnél, tartsunk biztonságos követési távolságot. Ha valami furcsát, beazonosíthatatlant észlelünk a távolban, időben kezdjünk el fokozatosan lassítani, és semmiképpen se fékezzünk hirtelen. A jobb láthatóság érdekében használjunk tompított fényszórót, valamint helyzetjelzőt.

 

Az éjszakai vezetés során teljes figyelmünkkel az útra kell koncentrálnunk. Bármikor kiszaladhat elénk egy vadállat, ami nagyon veszélyes, rengeteg baleset sajnos ilyen esetek miatt történik. A szemnek is több időre van szüksége, hogy megszokja a sötétséget. Indulás előtt ellenőrizzük a fényszórók működését, hogy azok nagy távolságban, erősen megvilágítsák az adott útszakaszt. A visszapillantó tükröt igazítsuk meg annyira, hogy nehogy elvakítson minket a mögöttünk haladó lámpája, illetve ne nézzünk közvetlenül a szembe jövő jármű fényforrásába.

 

Egy erdősebb területen áthaladva előfordulhatnak sárosabb szakaszok. Első lépésként ellenőrizzük le, hogy képes-e az autónk áthaladni rajta, sőt még a terepet is vegyük szemügyre. Nézzük meg a sár szilárdságát, és mélységét, az utóbbit úgy lehet a legkönnyebben megállapítani, ha egy régebbi keréknyom is látható a felszínen, abból már következtethetünk arra, hogy sikeres lesz- az átjutás.

 

Szelesebb időben az ablakokat mindenképp húzzuk fel, hogy a kosz, és a por ne tudjon az autó belsejébe bejutni. Veszélyes, hiszen a sofőr szemébe is berepülhet egy kis szemcse, és máris ott a baj. Haladjunk lassabban, mivel egy erősebb széllökés felboríthat akár egy biciklist is, vagy egy masszívabb tárgyat lök majd ki az autónk elé. Lehetőleg ilyen időben ne szállítsunk semmit a tető csomagtartón, de ha mindenképp szükséges, győződjünk meg annak megfelelő, és biztonságos rögzítéséről.

 

A biztonságos vezetésről szóló cikkünk második részét hamarosan folytatjuk, addig is mindenki vezessen körültekintően, és figyeljünk egymásra!

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Extra felszerelések autóinkhoz

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}