Tippek az autó fertőtlenitéséhez


A jelenlegi helyzet megkívánja, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk a fertőtlenítésre, higiéniára. Itt nem csak a kezünk tisztán tartására kell gondolni, hanem arra is, hogy otthonunkban bizonyos felületeket is rendszeresen fertőtlenítsünk, sőt ha sokat járunk az autónkkal, akkor bizony az autó belsejéről is kellő odafigyeléssel gondoskodnunk kell.

Milyen módszert alkalmazzunk?


A járvány miatt, aki megteheti kerülje a tömegközlekedést és inkább autóval közlekedjen, de ez is csak akkor biztonságos, ha az autó utasterét használat után alaposan fertőtlenítettük. A vírus sajnos rengeteg felületen képes megmaradni. Az autóval való közlekedés során is igyekeznünk kell csökkenteni a járvány terjedésének az esélyét, ezért jobb, ha egyedül utazunk, több ember esetén okvetlen vegyünk fel maszkot. Amennyiben nem közeli ismerőst, családtagot vagy munkatársat szállítunk, figyeljünk oda, hogy ne legyenek az utastársunknak légzőszervi panaszai.


A rézfelületeken akár 4-5 napig is fertőzhet a vírus, műanyagon és acélon pedig körülbelül 3 napig. A vegyszereknél ügyeljünk, hogy ne tartalmazzanak klórt, mivel kárt okozhatnak a kocsi belsejében. A legegyszerűbb, ugyanakkor hatásos módszer a szappanos vagy mosogatószeres langyos víz, amit zsíroldás szempontjából is sokan alkalmaznak. De, ha biztosra szeretnénk menni, akkor alkoholtartalmú tisztítószereket vásároljunk. A szakemberek azt javasolják, hogy legalább 70%-os alkoholtartalmú a legideálisabb, ez garantáltan elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és az autóban sem tud kárt tenni. A fertőtlenítőszert lehetőleg mikroszálas kendőre öntsük, majd alaposan töröljünk át vele mindent az autóban. A műszerfalt, kormányt, kéziféket, sebességváltót, kilincseket és üléseket egyaránt. Kívül se feledkezzünk meg a kilincsekről, tanknyílásról, illetve a csomagtartó zárjáról se. Gyors megoldásnak az antibakteriális kendő is megfelelő lehet. A művelet befejeztével pedig minimum 15 percen keresztül szellőztessünk és gondosan mossuk meg a kezünket.

autó_fertőtlenítés.jpg

 

Korábbi blog bejegyzésünk: A GPS nyomkövetés előnyei

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}