Mit kell tudni az autós és buszos elsősegélydobozokról?

Az autós elsősegélydoboz kötelező tartozék minden gépjárműben, tehát mindig kell lennie egynek az autóban. Amennyiben ezt elmulasztjuk, büntetést is kaphatunk a rendőröktől egy közúti ellenőrzés során. Az elsősegélydoboz sokszor évekig hever a csomagtartóban és nem foglalkozunk vele, pedig ha lejár a szavatossága, akkor ugyanúgy büntetnek a hatóságok. A 37 részes doboz tartalmát mindig ellenőriznünk kell, hiszen a tartozékoknak külön-külön is lejárhat a szavatossága. Amennyiben lejár a doboz szavatossága, addig ne induljunk útra a gépjárművel, amíg nem cseréltük.

Sokan úgy vélik, hogy velük úgysem történhet semmilyen gond, azonban ezek az autós elsősegélydobozok életeket menthetnek, ha megfelelően tudjuk használni a bennük rejlő eszközöket. Azt is fontos figyelembe venni, hogy egy esetleges baleset esetén az elsősegély elmulasztása – mivel a jogosítvány megszerzésének alapfeltétele, hogy minden gépjárművezető rendelkezzen elsősegély ismeretekkel – szintén bírságot von maga után, arról nem is beszélve, hogy életek múlhatnak azon, hogy képesek vagyunk-e legalább alapszinten ellátni a sérülteket, sebesülteket.

Miben különbözik egy autós és egy buszos elsősegélydoboz?


A buszokhoz érthető okokból más típusú elsősegélydobozt ír elő a törvény, mivel egy esetleges baleset esetén többen sérülhetnek meg egyszerre, így a kisebb, autókban használatos változatoknál nagyobb dobozra van szükség.


Az 50/2009. (IX.30)KHEM rendelet egyértelműen meghatározza, hogy mit kell tartalmaznia azoknak a csomagoknak, amelyek 10, vagy ennél több főt szállítani képes gépjárműben helyeznek el. A különbség nem csupán az elsősegély eszközök mennyiségében van, de a típusaiban is tetten érhető. Míg egy hagyományos autós készletben gyorstapaszok, különféle pólyák, kendők, olló, kesztyű található, addig a buszos változatban már helyet kap fertőtlenítő oldat, lélegeztető szájmaszk, sebészeti szájmaszk, és több útmutató, amelyek képek segítségével mutatják be az ellátáshoz szükséges teendőket.


Minden autóbusz bérlést végző szolgáltatónak kötelessége, hogy eleget tegyen a törvényi kötelezettségnek és biztosítsa a megfelelő szavatossági idővel rendelkező elsősegély dobozt.

Elsősegély felszerelés
Elsősegély felszerelés


Korábbi blog bejegyzésünk: Ismerjük meg a hibrid autókat

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}