Ismerjük meg a hibrid autókat

A hibrid autók eladása az utóbbi időben megnövekedett, ami a jelenlegi autó zöldítési hullámnak köszönhető. A hagyományos üzemanyaggal működő, belső égésű motorral rendelkező gépjárművekkel ellentétben a hibrid autók hajtásáért két motor felel. Tehát megtalálható bennük a belső égésű és az akkumulátoros elektromos motor is. A hibrid autók nem összetévesztendőek az elektromos gépkocsikkal, mivel ezekben csupán elektromos motor van.

Menet közben a hibrid autók használhatják a belső égésű motort, de átválthatnak az elektromos motorra is, ezáltal minimalizálják az üzemanyagfelhasználást, ennek köszönhetően energiát is megtakarítanak. Vannak olyan helyzetek, amikor a hibrid autók még energiát is termelnek, ilyen lehet például az indulás, fékezés, lassulás vagy éppen a megállás.

Mint már említettük, az üzemanyag felhasználása hatékonnyabbá válik, ez pedig óriási előny a városi közlekedés során. Az elektromos meghajtás csendes, így a környezetet sem zavarja. Nagyobb sebességen az elektromos motor gond nélkül működhet együtt a benzinmotorral. Ennek köszönhetően nem kell azon aggodalmaskodnunk, hogy meddig jutunk el a járművel, ugyanis ha az akkumulátor lemerül, a benzinmotor gondoskodik róla, hogy folytassuk az utazást.

Hibrid autók fajtái


A hibrid autóknak több típusa létezik, van a teljes hibrid és a konnektoros hibrid. A kettő sokban hasonlít egymásra, de van egy lényeges különbség, mégpedig az, hogy a teljesen hibridben nincs csatlakozó, itt a töltésért a benzines motor vagy az energia-visszanyerő rendszer felel, a konnektoros hibridet pedig elektromos töltőpontokon lehet feltölteni. A konnektoros hibridnek nagyobb kapacitású az akkumulátora, ezáltal nagyobb táv is megtehető.


Ma már mikrobuszból is elérhető hibrid változat, és néhány nagy nevü márka portfoliájában találkozhatunk is ezekkel a típusokkal. A lenti képen a Ford Tourneo Custom modellje látható.

Hibrid mikrobusz


Korábbi blog bejegyzésünk: Hogyan célszerű vezetni jeges csúszós úton?

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}