Kötelező szerviz mikrobuszok esetében

A szakemberek azt javasolják, hogy évente legalább egyszer vizsgáltassuk át az autót egy megbízható szervizben, ez vonatkozik a mikrobuszokra is. Az évszakokra ugyancsak érdemes felkészíteni a gépjárműveket, még a fagyok megérkezése előtt javasolt például téliesíteni. Egy mikrobuszban jellemzően egyszerre több utas is szállítható, akiknek a biztonságát úgy tudjuk a legjobban garantálni, ha tudjuk, hogy minden rendben van a járművel.

A szervizintervallumot a gyártók időben és/vagy futásidőben adják meg. Míg korábban a 10.000 kilométer megtétele utáni kötelező szerviz volt a jellemző, manapság már típusonként különböző intervallumot írnak elő, így a 15.000 vagy nem ritka a 30.000 kilométerenkénti kötelező szerviz.

Sokan tartanak attól, hogy az időszakos ellenőrzés során jelentősebb mértékű összeget kell majd ott hagyniuk, ami tényleg megeshet, de ettől függetlenül jobb túlesni rajta, hiszen a későbbiekben még nagyobb problémák adódhatnak és a szervizelés ára is emelkedni fog. Arról nem beszélve, hogy a kötelező szervizelések elmulasztásával még a garancia is ugorhat.

A kötelező szervizen az olajcserére is sor kerül, de elvégzik a pollenszűrők, levegőszűrők és olajszűrők cseréjét is. Ezen kívül ellenőrzik a fékrendszert, a gyújtógyertyákat, a lengéscsillapítókat, a vezetékeket és a tömlőket. A mikrobuszok tekintetében a kötelező szervizek alkalmával számítani lehet az ékszíjak, fékbetétek cseréjére is, de arra okvetlen figyeljünk, hogy mindez feljegyzésre kerüljön a szervizkönyvben.

Igyekezzünk figyelni a különféle jelekre is, ugyanis az autó az esetek többségében jelzi a meghibásodást, vagy már az utazás során vannak figyelmeztető jelek. Éppen ezért, ha valami szokatlant észlelünk, a lehető leghamarabb keressünk fel egy megbízható szervizt, ahol a szakemberek igyekeznek minél előbb kijavítani a hibákat, vagy jelezzük időben a bérbeadó cég felé.

oktoberfest münchen.jpg



Korábbi blog bejegyzésünk: Németországi körutazás mikrobusszal, Oktoberfest München

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}