Elektromos kisbusz

Elektromos kisbusz került kifejlesztésre Tokióban!


A Toyota a 2020-as Tokióban megrendezésre kerülő Olimpiát 200 db újonnan kifejlesztett elektromos kisbusszal kívánja támogatni. Az Accessible People Mover (APM) -nek elnevezett jármű hasonlít a villamosra is, de sokakat a golfkocsira emlékeztet. A Toyota úgy fogalmazott, hogy az utasszállító kisbusz elnevezése a bárki számára elérhetőt, és a hozzáférhetőséget jelenti. A legtöbben arra számítottak, hogy robotsofőrrel fog működni, de végül nem így lett, szükséges hozzá egy sofőr, villanymotorját pedig akkumulátorok működtetik.

Hány személyes az APM?


Az APM elején, középen található a sofőr helye, mögötte hárman tudnak helyet foglalni kényelmesen, leghátul pedig ketten. A hosszát tekintve majdnem 4 méter, magasság szempontjából 2 méter és 1,6 széltében. Ajtajai nincsenek, minden oldalán nyitott a jármű. Hatalmas előnye, hogy gondoltak a mozgássérültekre, mivel kerekesszékkel is használható, ebben az esetben a középső padot kiveszik, annak helyén helyezkedik el a kerekesszék, amit a biztonságos utazás érdekében a padlóhoz rögzítenek.


Az elektromos kisbusznak 100 km-es a hatótávolsága, maximum 19 km/ órával képes haladni. Az Olimpiát követően is hasznát lehet venni, hiszen kialakításának köszönhetően átalakítható. Ugyanis, ha a középső és a hátsó üléseket megfelezik, akkor az oldalán elfér egy hordágy, illetve két orvos, vagyis mentőautóként is alkalmazható.


A Toyota arra számol, hogy nagy sikere lesz a járműnek a játékok ideje alatt, és elnyeri a résztvevők tetszését.

Toyota Apm
Toyota APM (Accessible People Mover)

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Évszaknak megfelelő gumiabroncs választás

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}