Mire figyeljünk oda, amikor kisteherautót, mikrobuszt vezetünk?

A személyautók sofőrjeit jogosítványuk feljogosítja arra, hogy 3,5 tonna alatti gépjárműveket vezessenek és bármikor jöhet egy eset, amikor hirtelen egy nagyobb autó volánja mögé kell ülnünk. A kisteherautók, mikrobuszok vezetése körültekintőbb technikát igényel, mivel nagyobbak és a súlyuk is más, főleg, ha jól meg vannak pakolva. Ilyenkor célszerű fokozottabban figyelni és óvatosabban vezetni.

Mit kell tudni a furgon vezetése előtt?


A puttonyos, zárt kocsiszerkezettel rendelkező furgonok visszapillantótükréből nem mindig láthatóak jól a dolgok, a tolatást például a két oldalon elhelyezettel a legkönnyebb elvégeznünk, de ha nagyon bizonytalanok vagyunk kérjünk inkább segítséget.


Tolatóradaros teherautót is lehet természetesen bérelni, ez főleg azoknak javasolt, akik még tapasztalatlanok a furgonok vezetését illetően. A tolatóradar olyan érzékelő, ami hang kibocsájtásával segítheti a sofőrt a parkolásban. Tolatóradar hiányában igyekezzünk szakaszosan tolatni, nehogy kárt tegyünk más vagy akár a saját gépkocsinkban.


A teherautók mérete miatt figyeljünk oda a kanyarokra is, a nagyobb ívű kanyarokban enyhén megnövelt fordulóíveket javasolt hagyni, mivel eltér egymástól a kormányzott és a hátsó tengely nyomvonala. Ez azt jelenti, hogy lényegesen nagyobb ívben történjen majd a kanyarodás.

Kanyarodás mikrobusszal


A 3,5 tonna alatti gépjárművekre a közutakon ugyanazok a sebességhatárok vonatkoznak, mint a szimpla személyautókra. Az ennél nagyobb tömegű autókra nézve, vagy azokra, amelyek pótkocsit vontatnak, már más szabályok érvényesek, lakott területen kívül 70 kilométer/ órával, autópályán pedig 80 kilométer/ órával közlekedhetnek.


A kisteherautók több helyet foglalnak el, így nehezebb velük parkolni, tehát mindig igyekezzünk széles és hosszú parkolóhelyet találni.

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}