Milyen gépjárművédelmi technológiák léteznek?

Az utakon közlekedő autók számának növekedésével egyre nagyobb szükség van olyan technológiákra, amelyek megvédik azokat a balesetektől, lopásoktól és az egyéb károktól. Szerencsére ma már számos autóvédelmi technológia rendelkezésre áll, amelyek segíthetnek az autótulajdonosoknak megóvni járműveiket.

 

Nézzük hát, hogy milyen gépjárművédelmi technológiák vannak...

 

Az autóriasztók, az autóvédelmi technológiák egyik legalapvetőbb részei. Úgy vannak kialakítva, hogy hangos zajt adjanak ki, ha valaki megpróbálja feltörni az autót vagy kulcs nélkül beindítani a motort. Riasztó az autók többségébe beszerelhető vagy már gyártásnál beépítésre kerül, fő előnyük még, hogy más technológiákhoz képest viszonylag olcsók.

 

Hátrányaik közé tartozik, hogy véletlenül is működésbe léphetnek, ami bosszantó lehet a tulajdonos és az autó körül tartózkodó emberek számára. Emellett nem túl hatékonyak a profi autótolvajok ellen, akik gyorsan ki tudják kapcsolni a hangos jelzést.

 

Az autóriasztókat a legideálisabb más autóvédelmi technológiákkal, például kormányzárral, indításgátlóval vagy GPS nyomkövetővel kombinálva használni.

 

Az indításgátlókat úgy tervezték, hogy a megfelelő kulcs nélkül megakadályozzák a motor beindítását. Úgy működnek, hogy letiltják a motor indításához szükséges elektromos áramkört, ami azt jelenti, hogy még ha a tolvajnak sikerül is bejutnia a járműbe, nem tudja majd beindítani azt.

 

Az indításgátlók további előnye, hogy viszonylag olcsón beszerelhetőek és nem igényelnek túl sok karbantartást sem. Hátrányuk viszont, hogy nem tudják megakadályozni az autó egyéb alkatrészeinek az eltulajdonítását, éppen ezért ezeket az eszközöket is más gépjárművédelmi technológiákkal együtt célszerű alkalmazni.

 

A GPS nyomkövető eszközök, a GPS-technológia segítségével valós időben követik az autó útvonalát. Diszkréten felszerelhetőek az autóba és képesek folyamatosan nyomon követni az autó helyzetét, sebességét és haladási irányát, tehát meghatározó a szerepük gépjárművédelem szempontjából. A nyomkövetőket úgy is be lehet állítani, hogy azonnal riasszák a tulajdonost, ha a gépkocsit engedély nélkül veszik használatba.

 

A GPS nyomkövető eszközök rendkívül hatékonyak a lopott autók felkutatásában is, így segíthetnek a hatóságoknak a gyors visszaszerzésben.

 

A saját mikrobuszaink védelmére a Pajzs Technológiát alkalmazzuk. A Pajzs Technológia egy olyan biztonsági rendszer, amelyet a gépjárművek védelmére terveztek. A rendszer általában magában foglalja a következőket:

  • Tolvajvédelem: a rendszer érzékelni tudja, ha valaki megpróbálja feltörni a járművet, és riasztást adhat. A legtöbb esetben a rendszer távolról is vezérelhető, így ha észreveszi, hogy valaki megpróbálja feltörni az autót, akkor értesítheti a tulajdonosát vagy a hatóságokat.

  • Gázolásvédelem: a Pajzs Technológia érzékelni tudja, ha valaki az autó elé áll, és riasztást adhat a vezetőnek, hogy elkerülje a balesetet.

  • GPS nyomkövetés: a rendszer segítségével nyomon követhető az autó helyzete, így ha valaki eltulajdonítja az autót, könnyebben megtalálható.

  • Lopásvédelem: ha valaki ellopja az autót, a rendszer értesítheti a tulajdonost, és segíthet a jármű visszaszerzésében.

  • Távoli vezérlés: a Pajzs Technológia általában lehetővé teszi a vezető számára, hogy távolról vezérelje az autót, például megnyithatja az ajtót, beindíthatja a motort, vagy lekapcsolhatja a biztonsági rendszert.

Ford Transit Prémium 6 fő

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Érdekességek a mikrobuszberlessel kapcsolatosan

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}