Miért szeretnek a gyerekek buszozni?

A gyermeki lélek különleges módon éli meg a világot, minden új élmény, minden kaland a felfedezés izgalmát hordozza magában. Ez a fajta kíváncsiság és nyitottság teszi a buszozást egy igazán varázslatos élménnyé a gyerekek számára. A buszra lépés pillanata egy olyan utazás kezdetét jelenti, ahol az úti cél leginkább másodlagossá válik az impulzusok megismerésének örömével szemben.

A buszon töltött idő lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy kilépjenek a megszokott környezetükből, és új tájakat, embereket vegyenek szemügyre. A busz ablakából kinézve a világ egy mozgó képeskönyvvé változik, ahol minden megállónál újdonságok tárulnak fel. A városi tájkép változatossága, az utak mentén felbukkanó épületek, parkok és terek mind-mind új színekkel és formákkal gazdagítják a gyermeki fantáziát.

Az utazás közbeni élmények nem korlátozódnak csak a látványra. A buszon a kicsik szociális készségeiket is fejleszthetik, hiszen az utazótársak közötti interakciók, vagy a felnőttekkel, például a kísérő tanárral, buszsofőrrel való kommunikáció új helyzeteket teremt.

A közösségi élmény, a közös utazás érzése erősíti bennük a társas kapcsolatok fontosságát, miközben játékosan sajátítják el az illemszabályokat és a kölcsönös tisztelet alapelveit.

Megállók és pihenők


Amikor hosszabb kirándulásra indulnak a gyerkőcök érdemes pihenőket beiktatni. Sokkal izgalmasabbá és élménydúsabbá tehető a kiruccanás, ha ezeken a pontokon van lehetőségük valamilyen játékos interakcióra. Tipikusan ilyen egy játszótér, számukra érdekes múzeum meglátogatása, vagy télen egy szánkódombi móka közbeiktatása. Persze arra azért figyelni kell, hogy ne vegyen el túl sok időt a tevékenység, és időben el lehessen indulni a pihenőhelyről a végcél felé.

Ha hosszabb utazásra kell készülni, úgy érdemes frissítő szüneteket is beiktatni. A benzinkutak, út menti csárdák kiváló megállók ahhoz, hogy a gyerkőcök kicsit át tudják mozgatni magukat, vagy ha a hozott ételek, üdítők esetleg elfogytak, akkor pótolni tudják azokat.

Nem mindegy a mikrobusz felszereltsége


Nagyon fontos szempont a busz felszereltsége, komfortfokozata, hiszen hosszabb utazások során gondoskodni kell az utazóközönség, esetünkben a gyerkőcök megfelelő kényelméről. A tikkasztó forró nyári hőségben nagyon rövid időn belül kialakul az elégedetlenség és eluralkodik a káosz, ha nincs például klíma a járműben.

 

Hosszabb utak során természetes, ha a gyerkőcök megéheznek. Sokkal kényelmesebbé tud válni az étkezés, ha van például lehajtható asztala mindenkinek, amelyre ki tudják tenni az ételeket, így nyugodtan lehet falatozni.

Amennyiben a kísérők nem tudják a gyerekeket egyéb módon lekötni, úgy érdemes olyan mikrobuszt bérelni, amiben van multimédiás eszköz, kivetítő, vagy televízió. Ezek többnyire cd-vel, dvd-vel vagy USB kulccsal működnek. Egy népszerű film, vagy mese levetítése út közben garantáltan lefoglalja a figyelmüket, az utazóközönség pedig kevésbé fog rendetlenkedni, és sokkal hajlamosabbak a helyükön maradni. Valljuk be, ez mindannyiunk érdeke, hiszen a tanítóknak kevésbé szükséges fegyelmezniük, a gyerekek is nagyobb biztonságban buszozhatnak és a sofőr is jobban tud az útra koncentrálni.

 

Korábbi blog bejegyzésünk: Mikrobusz hatótávolságok, mennyit tankoljunk?

 
teherautoberles.info
 
 
 
 
 
 
KEDVEZMÉNY:     VÉDELEM:
         
Rendőrség   Készenléti rendőrség   Kisbuszaink, mikrobuszaink a Pajzs technológiájú lopás - rablás gátló rendszerekkel felszereltek, hogy a lehető legbiztonságosabban utazhassanak
         
RÉSZLETEK    RÉSZLETEK
 

Mikrobusz bérlés elérhetőségek

 

Bestrent KFT.
1028 Budapest, Mária utca 7.
info@elitbuszberles.hu


+36703794294

 

Nyitva tartás:

(Minden esetben, telefonon előre egyeztessen!)

Hétfőtől - Péntekig:
de.: 08:30-10:00
du.: 15:00-17:00
Szombat - Vasárnap:
Előre egyeztetett időpontban - délután.

 

Bérleti szerződés letöltése:

 

pdfletoltes.png{size:800x600;560x420;120x90}